Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
Vieraskirja  [ Kirjoita ]

Nimi: Naikahullu

07.08.2012 16:08
Jatkoa: (Laitoin siin myös Vilnolle suojat ja itelleni kypärän mut unohin kirjottaa siitä!)

Annoin Vilnolle pohkeita. Vilno oli vain paikallaan mutta lähti hitaaseen käyntiin. Maiskutin vähän ja Vilno meni vähän kovempaa. Vauhti oli yhtä hiljaista kun shetlanninponin käynti! Yritin saada Vilnoon vähän vauhtia. Voih, miksi jätinkään raipan talliin? Ajattelin surullisena. Käännyimme 2km lenkille. Tässä maastossa voisi laukkailla ja ravata joten kannustin Vilnon raviin.
-Vilno, ravia. Maisk, maisk! huutelin. Vilno lähti laiskaan raviin. Naksuttelin kieltäni, ei. Vilnolla oli veiläkin laiska ravi. Aloin keventämään. Se oli yllättävän hidasta verrattuna Chuckyn raviin. Hiljensin takaisin käyntiin. Pian hiekkatie tuli taas näkyviin. Ratsastin tallipihaan ja laskeuduin. Vilno oli yllättävän hikinen. Tuohan oli rauhallinen köpöttely lenkki jossa oli puolikilometriä ravia! Talutin Vilnon suitsista pesuhuoneeseen ja vaihdoin sille riimun. Laitoin ämpäriin vettä ja annoin Vilnon juoda siitä. Vilno tuijotti melassi-ämpäriä kuin lapsi tikkaria.
-Saat melassia joskus toiste sanoin sille ja otin vesiämpärin pois. En pesisi Vilnoa vaan suihkuttelisin sitä. Avasin hanan ja aloin kastelemaan Vilnon selkää. Suihkuttelin Vilnoa siinä 5min. Sammutin hanan ja hain kaksi pyyhettä. Kuivasin toisella pään ja toisella jalat. Laitoin Vilnolle loimen. Talutin sen ulos suokkitarhaan. Onneksi tarhat olivat muutaman metrin päässä. Otin Vilnon riimunarulla Goldin.
-Pyyyrrrr, sanoin sille sillä se ohitteli ja ravaili taluttaessa. Talutin sen talliin koska hoitaisin sen tallissa. Kiinnitin sen käytävälle. Menin satulahuoneeseen ja otin harjapakin jossa luki GOLD. Menin takaisin Goldin luo ja aloin harjata sitä.

Jatkuu...

Nimi: Naikahullu

07.08.2012 13:42
Enpäs jaksa jatkaa tota edellistä :( mutta siis nyt uusi tarina ;)

-Maisk, maisk, maiskuttelin Vilnolle. Vilno hörähti ja alkoi kulkemaan minua kohti. Laitoin Vilnon riimunarun pikalukon kiinni ja talutin Vilnon ulos. Talutin Vilnon suoraan puomille ja kiinnitin sen. Menin satulahuoneeseen, otin hyllystä harjapakin jossa luki isoilla kirjaimilla VILNO. Kävelin harjapakki kädessäni Vilnon luo. Laskin harjapakin kurkotuksen päähän. Otin sieltä piikkisuan ja pölyharjan. Harjasin ensikisi Vilnon vartaloa piikkisualla. Laitoin piikkisuan takaisin ja aloin harjata larvan mukaisesti pölyharjalla. Ensiksi kaula, siirryin siitä ryntäille. Sitten siitä oikea etujalka. Oikea kylki. Selkä, lautaset. Oikea takajalka ja vaidoin puolta. Harjasin ne ja hain pääharjan. Harjasin sillä Vilnon pään. Vilno oli vain paikallaan. Tuntui siltä että se nukkuisi. Otin vielä harjakamman ja aloin harjaamaan Vilnon harjaa. Sitten selvitin sillä Vilnon hännän.
-Oletpa sinä pulskistunut! Lauppi tokaisi takanani.
-Ai olen vai? kysyin Laupilta vatsaani tuijottaen.
-Eijeieii, et sinä vaan Vilno! Lauppi huudahti. Nyökkäsin ja tarkastelin Vilnoa. Kyllä se oli vähän lihonnut. Menisin sillä varmaan tänään maastoon.
-Noh, liikutan sen tänään, sanoin. Lauppi nyökkäsi ja lähti tekemään tallihommiansa. Otin kaviokoukun ja nostin ekaa kaviota. Vilno nostin sen. Varmaan siksi että se luulee pääsevänsä rauhalliseen tarhaan. Olin saanut putsattua kaikki kaviot yllättävän nopeasti. Taputin Vilnoa sen takia. Vein harjapakin satulahuoneeseen ja otin samalla Vilnon suitset. Menin takaisin Vilnon luo ja pujotin ne sille. Vilno otti kuolaimet hyvin. Irrotin Vilnon ja nousin sen selkään.

Jatkuu...

Nimi: Naikahullu

05.06.2012 18:18

Oli aamu. Vaihdoin tallivaatteet päälle. Menin tammatalliin. Päätin antaa ensin tammatallin jäsenille ruuat. Hain heiniä. Juomistahan oli juomaautomaateissa. Laitoin jokaiseen karsinaan heiniä. Kaadoin vielä ruokakuppeihin kauraa. Menin ulos. Vein oritalliin ruuat. Sitten menin takaisin tammatalliin. Otin Floorin riimunarun ja riimun. Laitoin riimun Floorille. Laitoin riimunarun siihen. TalutinFloorin puokki tarhaan. Se rynni mutta pidin sen aisoissa. Menin takaisin tammatalliin. Laitoin Gallopille riimun päähän ja riimunarun siihen kiinni. Talutin Gallopin ulos. Vein myös kaikki orit ja ruunat.

JATKUU...

Nimi: Naikahullu

05.06.2012 18:17
Sen nimi oli Tuuli. Talutin Tuulin puomille. Se oli vasta 2v. Taluttaessa Tuuli rynni.
-Pyrr, sanoin sille. Sitten se näykkäisi minua, ei kovaa.
-Ei, sanoin. Kouluttaisin vielä tästä kunnon ponin. Talutin sen puomille. Laitoin Tuulin kiinni. Hain Tuulin harjapakin. oLin ostanut kaikki tavarat etukäteen. Tuuli pyöri.
-Paikalla, sanoin. Harjasin Tuulin vartalon pölysualla, pään pääharjalla ja jalat bodyllä. Yritin nostaa kavioita mutta Tuuli ei nostanut. Yritin vielä 10min. Tuuli nosti ne mutta ne olivat puhtaat. Talutin Tuulin muiden shettisten luo tutustumaan. Katselin niitä vähän aikaa. Ne tulivat hyvin toimeen. Menin siivoamaan karsinoita.

Nimi: Naikahullu

05.06.2012 18:17
Näin kuinka auto ajoi pihaan. Perässä oli traileri. Menin miehen luokse. Annoin hänelle jonkunverran rahaa. Mies avasi trailerin. Hän antoi minulle pienen shettiksen.

Jatkuu...

Nimi: Naikahullu

05.06.2012 18:16
Olin hakenut Pippurin harjapakin. Aloin harjaamaan Pippuria. Pippuri pyöri, kerran jopa astui varpailleni. Purin huultani etten olisi parkaissut. Vähän ajan kuluttua Pippuri näykkäisi minua kyynärpäästä. Toruin sitä. Kun olin saanut harjattua Pippurin niin otin kaviokoukun. Laskin kättäni Pippurin jalkaa myöten. Pippuri ei nostanut jalkaansa. Yritin ja yritin mutta vihdoin sain sen nostettua. Kun olin putsannut kaikki kaviot niin vein Pippurin tarhaan. Samalla hain Suklaan. Vein sen karsinaan. Hain Suklaan harjapakin. Aloin harjaamaan sitä. Suklaa nautti harjauksesta. Suklaa oli helppo harjata. Sitten otin kaviokoukun. Suklaakaan ei suostunut nostamaan kavioita. Sain puhdistettua ne jonkin aijan päästä. Vein Suklaan tarhaan ja lähdin lakaisemaan tallikäytävää.

Nimi: Naikahullu

05.06.2012 18:16
Oli aamu. Menin hakemaan heinävarastosta heiniä ja kauroja. Heitin jokaiseen karsinaan heiniä. Annoin myös kauroja. Sitten menin vaihatamaan vedet.

Nimi: Naikahullu

05.06.2012 18:15
Oli aamu ja olin vienyt jo hevoset ulos. Menin tammatalliin ja aloin siivoaamaan karsinoita. Hain kottarit ja talikon. Aloin luomaan lantaa. Kun olin ottanut kikkareet pois niin vein ne kottareissa lantalaan. Saman tein ori/ruunatallissa. Sitten aloin putsaamaan vesikuppeja. Tarkistin suolakivet että ne eivät ole loppu. Yhdestä puuttui. Laitoin siihen uuden. Menin hakemaan kuivikkeita ja laitoin niitä joka karsinaan paitsi niihin jotka eivät olleet käytössä. Sitten laitoin vesikuppeihin vettä ja lähdin sisälle.

Nimi: Naikahullu

05.06.2012 18:15
Olin juuri herännyt. Puin vaatteet päälleni ja söin. Kun olin syönyt niin menin talliin ja ruokin hevoset. Ruokin ensin tammatallin hevoset sitten ori/ruunatallin hevoset. Samalla vein hevoset ulos ja menin sisälle.

©2020 Talli Melooni - suntuubi.com